Στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης το Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας ανταποκρινόμενο στο Παγκόσμιο κάλεσμα των Συνδικάτων, των Λαών και του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και με σεβασμό στις αρχές της διεθνής αλληλεγγύης, στέλνει το μήνυμά του για άμεση και πλήρης κατάπαυση του πυρός.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που αυτές τις ημέρες χύνει το αίμα του σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 21ου αιώνα.
Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ, με αφορμή την επίθεση της Χαμάς δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Δεκάδες χρόνια, μέχρι και σήμερα, το Ισραηλινό κράτος – με τη διαιώνιση της κατοχής σε Παλαιστινιακά εδάφη – διαπράττει συστηματικά εγκλήματα τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.
Η δολοφονία ανυπεράσπιστων αμάχων, η διακοπή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τροφίμων, η κατεδάφιση των σπιτιών των κατοίκων και η απαίτηση για εκκένωση των νοσοκομείων για να τα καταστρέψουν καθώς και το κλείσιμο κάθε διόδου ανθρωπιστικής βοήθειας και διαφυγής είναι ένα απερίγραπτο έγκλημα πολέμου και συνιστά παραβίαση όλων των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 8000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί. Πάνω από 3500 είναι παιδιά και γυναίκες!
Θύμα αυτής της κατάστασης και του πολέμου είναι και ο λαός του Ισραήλ μετρώντας τους δικούς του νεκρούς και τραυματίες.
Οι εργαζόμενοι, οι λαοί των δύο χωρών, και η παγκόσμια εργατική τάξη δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τίποτα να κερδίσουν από τους πολέμους και καταδικάζουν τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.
Αντίθετα, η συνέχιση της κλιμάκωσης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και γενικότερα για την παγκόσμια ειρήνη, διότι έχουμε σε εξέλιξη και τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.
Όλη αυτή η κατάσταση θα επιφέρει νέο κύμα ακρίβειας σε ενέργεια και καύσιμα, θα τροφοδοτήσει νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, θα υπάρξει όξυνση του προσφυγικού με νέες ροές κατατρεγμένων προσφύγων στη χώρα μας, ενώ παράλληλα κάνουν τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.
• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σφαγή στη Γάζα
• Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους
• Άμεσος τερματισμός της Ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά εδάφη
• Αναγνωρίζουμε τα νόμιμα αιτήματα και δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

Σχετικά